Veilig slapen op een elektrische deken

Als je ‘s nachts op een elektrisch verwarmde deken gaat liggen, wil je natuurlijk zeker weten dat dat veilig is. We kunnen je geruststellen: elektrische dekens moeten voldoen aan hoge veiligheidseisen. Ze worden voorzien van speciale beveiligingen, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze veilig in gebruik zijn. Je kunt er dan ook met een gerust hart op liggen, zodat je ontspannen én lekker warm kunt slapen. Hieronder lees je alles over de veiligheid van elektrische dekens.

  • Zwakstroom of 230 volt?
  • Oververhittingsbeveiliging
  • Automatische uitschakeling
  • Zelf doen

Elektrische dekens op zwakstroom of 230 volt

Vroeger was er een verschil in veiligheid tussen elektrische dekens op zwakstroom en op standaard netstroom van 230 volt. Tegenwoordig zijn de veiligheidseisen voor warmtedekens zo aangescherpt dat er geen verschil meer in zit. Een deken op 230 volt is dus net zo veilig als een model op zwakstroom. De elektrische dekens uit ons assortiment werken allemaal op 230 volt.

Beveiliging tegen oververhitting

Bij alle producten uit ons assortiment wordt aangegeven of deze is voorzien van een beveiliging tegen oververhitting. In de praktijk heeft eigenlijk iedere warmtedeken wel zo’n beveiliging. Het houdt in dat de elektrische deken automatisch uitschakelt op het moment dat deze te heet wordt. Mocht de deken dus niet meer goed werken, dan loop jij geen gevaar.

  1. Elektrische dekens met beveiliging tegen oververhitting

Automatische uitschakeling: een veilig gevoel

Sommige elektrische dekens schakelen na een bepaalde periode automatisch uit. Als de deken bijvoorbeeld 3 uur aangestaan heeft, gaat hij vanzelf uit. Veel mensen hebben de extra warmte niet meer nodig als ze eenmaal slapen. Dat bespaart bovendien niet alleen stroom, maar zorgt bij veel mensen ook voor een extra veilig gevoel.

  1. Elektrische dekens met automatische uitschakeling

Wat kun je zelf doen?

Je kunt zelf ook een aantal dingen doen om te zorgen dat je elektrische deken in goede conditie blijft. Ook dat draagt bij aan een veilig gebruik. Zo mag een warmteonderdeken nooit gevouwen of gekreukt in je bed liggen. Daarnaast mag je hem niet om je heen slaan of ingestopt gebruiken.

Als je de elektrische deken tijdens de zomermaanden niet gebruikt, kun je hem het best in de originele verpakking opbergen in een droge omgeving. Het is verstandig om geen andere voorwerpen bovenop de doos te leggen.

Als de warmtedeken aan staat, kan het zijn dat de schakelaar een beetje warm wordt. Daarom mag deze nooit worden afgedekt door je dekbed of kussen.