Eenpersoons elektrische dekens

Heb je het tijdens de wintermaanden vaak koud in bed? Met een elektrische deken kun je je bed alvast voorverwarmen, zodat je dekens heerlijk warm aanvoelen als je naar bed gaat. In dit menu vind je al onze eenpersoons warmtedekens. Via de afstandbediening stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Zo krijgt zelfs de grootste koukleum het lekker warm met een warmtedeken in bed. Bekijk hieronder alle eenpersoons elektrische dekens.

Warmtedekens en de warmtestanden

Bij iedere elektrische deken wordt aangegeven over hoeveel temperatuurstanden deze beschikt. Veel warmtedekens zijn voorzien van twee of vier warmtestanden, maar er zijn ook modellen met acht of zelfs tien standen. Het voordeel van een warmtedeken met veel temperatuurniveaus is dat het extra gemakkelijk is om de gewenste intensiteit van de warmte in te stellen. Als het buiten extra koud is, kun je de elektrische deken dus eenvoudig een standje hoger zetten.

Elektrische dekens met meerdere temperatuurzones

In deze webshop zijn diverse verwarmde dekens verkrijgbaar, die zijn voorzien van meerdere temperatuurzones. Sommige eenpersoons warmteonderdekens hebben een aparte temperatuurzone voor de voeten, zodat u de voetenwarmte apart kunt instellen. Ideaal als u vaak last heeft van koude voeten! Daarnaast zijn de meeste 2-persoons elektrische dekens ook voorzien van twee verwarmingszones, zodat u de temperatuur afzonderlijk van uw partner kunt instellen. Dat is bijvoorbeeld handig als u het sneller koud heeft dan de ander.

Beveiliging tegen oververhitting

Voor extra veiligheid zijn veel warmtedekens voorzien van een beveiliging. Zo beschikken nagenoeg alle elektrische dekens over een beveiliging tegen oververhitting. Deze zorgt ervoor dat de deken wordt uitgeschakeld op het moment dat deze te heet wordt. Daarnaast schakelen veel warmtedekens automatisch uit na een bepaalde periode. Dat is bijvoorbeeld handig als u hem vergeet uit te zetten voor u gaat slapen. Bij ieder product wordt aangegeven of deze beschikt over automatische uitschakeling en een beveiliging tegen oververhitting.

Meer handige functies

Sommige luxe elektrische dekens zijn voorzien van een timer. Met behulp van een timer kunt u precies instellen wanneer de warmtedeken automatisch ingeschakeld wordt. Dan hoeft u dus niet speciaal naar de slaapkamer te lopen om de deken aan te zetten. Verder beschikken veel warmtedekens over een indicatielampje, waardoor u snel en gemakkelijk kunt zien of de deken aanstaat. Daarnaast zijn sommige verwarmde dekens geschikt om in de wasmachine te wassen. Dat biedt extra hygiëne en comfort.